laatste loodjes - Reisverslag uit Blantyre, Malawi van Anne Huisman - WaarBenJij.nu laatste loodjes - Reisverslag uit Blantyre, Malawi van Anne Huisman - WaarBenJij.nu

laatste loodjes

Door: anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

25 Juli 2007 | Malawi, Blantyre

Hallo,

Hoe staat het leven ermee in Nederland? Al op vakantie, plannen etc?

Ik ben afgelopen week naar het lake geweest, laptopjes mee, daar aan ons onderzoek gewerkt, het ziekenhuis werk zit er namelijk op, dus nu analyseren van de data en het artikel schrijven.
Was wel mooie setting daar om aan het onderzoek te werken. Steeds even paar uurtjes werken dan weer paar uurtjes op het strand, je begrijpt wel was echt afzien.

Omdat visum verlopen was het land uitgeweest, nachtje in Mozambique geweest. Is weer totaal anders dan Malawi. De Portugese achtergrond zie je er duidelijk, Portugees is de hoofd taal, je hebt er koffiebarretjes waar je eens een lekkere espresso kunt drinken met een pasteis de belem on the side en 's avonds gewoon over straat kunnen, deed beetje mediterraans aan, dus was al met al niet gek. Veel was er uiteraard wel schraal, is allemaal niet echt fancy, blijft natuurlijk Afrika, maar goed, was weer eens wat anders dan het vooral Engels georiënteerde Malawi.

Langzaam loopt het hier ook ten einde, tenminste we blijven nog drie weken in Malawi, om ons onderzoek hier in malawi af te sluiten presenteren we ons onderzoek aan de afdeling en gaan daarna op vakantie richting de Indische oceaan (Mozambique), schijnt wel mooi te zijn, dus heb ik wel zin in. Daarna via de kust omhoog naar Tanzania en dan vlieg ik terug naar Europa vanuit Nairobi (Kenya) en kom dan op 1 oktober in Nederland aan.

Verder ben ik nog steeds niet echt 100%, gewoon laag inspanningsniveau gaat het allemaal wel, maar veel meer ook niet, is wel redelijk irritant, echt een conditie van een dode vis, hoop dat het beter wordt, maar gaat erg traag . Het is verder wel goed zomer weer en dat houdt mijn stemming wel aardig zomers.

Geniet van de zomer en iedereen die vakantie heeft, fijne vakantie!

Anne

• 25 Juli 2007 - 10:10

Boekie:

Ben weer jaloers als ik dit zo lees.
    Volgens mij is het een grote vakantie daar. Veel plezier nog en tot in oktober!

• 25 Juli 2007 - 15:04

Thea Verkade:

Hoi Anne,
    Ook al heb je een conditie van een dode vis, dan nog benijd ik je. Deze ervaring zal je je leven lang bij blijven. Hou je taai, maak er nog een paar fijne laatste maanden van. Je bent tenslotte maar een keer jong. En als je terugkijkt is het eigenlijk omgevlogen. Thea.

• 25 Juli 2007 - 16:00

DJ Rose:

Blij om te lezen dat het beter gaat ondanks dat het toch nog niet zo'n beste conditie is. Maar dat komt wel weer. Zeker als je over 3 weken een lange vakantie gaat houden. Hier is het (nog) niet echt zomer weer, maar ook dat zal wel komen. Nou tot over een paar maanden en geniet er nog even van.

• 25 Juli 2007 - 18:08

Albert:

He Anne,

kan je het afrikaanse weer in oktober mee naar Nederland nemen de zomer hier is drama.
    Gelukkig kan je ondanks de ziekte ook nog wat leuke dingen doen. Dat is het belangrijkste (oh ja en dat onderzoek natuurlijk ook).
    Geniet van je vakantie en sterk maar goed aan. Je zal weerstand nodig hebben met dat drama weer hier.

Groetjes Albert

• 25 Juli 2007 - 19:18

D. Van J. Aka DJ.R.:

Oh oh Dokter Huisman,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ik heb zo'n mijn bedenkingen bij je reisverslag. Raar? Nee hoor. Ik zal je uitleggen waarom.

Tijdens het lezen van je verslagen kreeg ik een soort déja-vu gevoel. Bepaalde alinea's kwamen me akelig bekend voor. Na enig speurwerk vond ik vergelijkbare teksten op het Viva-forum. Geschreven door ene Charlotte. Raakte je geinspireerd door haar verslag of is Charlotte wellicht je pseudoniem?

Dan nog even over die foto's. Ook daar twijfel ik over. Ik heb er een aantal reisgidsen op na geslagen en zag exact dezelfde afbeeldingen. Beetje flauw om op deze manier je vrienden en familieleden te misleiden, hm?

Om te bewijzen dat je écht in Africa verblijft momenteel (en niet stiekem per Tienertour door Drenthe crosst op zoek naar een geschikte locatie voor het mannenweekend) stel ik voor om je eerstvolgende verslag te voorzien van een recente foto van jezelf...op de rug van een zebra, hand in hand met een kangaroe, of desnoods hangend aan een giraffenstaart.

Bewijs wil ik, Anne...bewijs. ;-)

• 25 Juli 2007 - 19:53

Kees:

Vakantie??
    Moet niet gekker worden. Je ben nog maar net bezig.
    Gelukkig voel je je weer iets beter maar die traagheid was er altijd wel;)
    Tot over 2 maandjes

• 26 Juli 2007 - 09:44

Pieter:

He Anne,

Suc6 met de laatste loodjes van je onderzoek. Geniet lekker van je trip erna door Afrika. Hopelijk gaat het met je conditie dan ook nog beter.
    Wij zitten hier met slecht weer heel erg wisselvallig met veel regen. Hopelijk brengt de maand augustus hier nog wat mooi weer!

gr Pieter

• 26 Juli 2007 - 14:20

Tien:

hee anne!
    geniet jij maar lekker van de afrikaanse zon, dan doe ik dat van de zweedse wolken ;)
    groetjes van de hele fam

• 26 Juli 2007 - 19:46

Marieke:

Hoi Anne,

Voor een dooie vis kun je leuk schrijven! ik hoorde van m'n zussen van je website en gelijk dat je niet helemaal fit bent. Gelukkig gaat het zo te horen wel weer wat beter. Maarre, leuk om te lezen wat je allemaal doet en hoe het daar is.
    Karin(je nichtje) en ik gaan volgende week een week met Erna en Jan kamperen. We beginnen in Zeeland. Ik heb er wel heel veel zin in en hoop dat we niet wegspoelen.
    Geniet van je laatste loodjes en van al het goede en bijzondere daar! Vooral beterschap! En als laatste: straks een fijne vakantie!

Doei!
    Marieke

• 28 Juli 2007 - 09:55

Matthijs:

He Anne, mooi dat het langzaamaan weer wat beter gaat! Veel plezier weer de komende weken.

Ik ben gisteren trouwens verhuisd, woon nu op 20 meter van Neude, stadhuis en Oudegracht. Moet maar eens komen kijken als je weer in Nederland bent.

Grt Matthijs

• 02 Augustus 2007 - 13:17

Cortez:

Ha annie gaat weer iets beter hoor ik , er tennissen gasten op oudelande die hebben al jaren al jaren een conditie van een dode vis haha gaat goed komen.ik zit nu in spanje met de Heer Zell alle camping toernooien spelen haha lekker weer 30 gr .
    Zie je in oktober.

Gr John B

• 02 Augustus 2007 - 13:48

Mark:

Hey anne,

Mooi dat het iets beter gaat. Inmiddels ben ik weer terug uit het vertrouwde Aiguablava en mag niet klagen over de afgelopen weken daar. Mozambique, Kenia etc..toe maar. Zorg dat je mooie foto's maakt!!

Groetjes!

• 04 Augustus 2007 - 16:17

Job En Jorien:

Hey broer!!

Geniet er nog even van!!! We vinden het erg bijzonder dat je het al 4 maanden volhoudt, En zijn benieuwd naar je verhalen en de resultaten..

Dit berichtje komt uit Italie. We proberen ons een beetje aan jou te meten met een meertje ;)..(niet zo groot als de Noordzee en vast minder fraai). We fietsen wat, zwemmen, zonnen, maken pasta en vandaag hebben we een stuk gekanoed. Echt vakantie!

Groeten van ons allemaal!

• 05 Augustus 2007 - 19:19

Anne:

Hee Anne!
    Wat een verhalen weer, erg leuk om iedere keer te lezen! Dooie vissen hebben we trouwens in Rotterdam ook, in de Maas ligt behoorlijk wat kilo's vis dankzij een giflozing elders. Veel plezier tijdens je vakantie! Liefs Arlet