Ziek

Door: anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

02 Juli 2007 | Malawi, Blantyre

Hallo daar,

Zo hoe staat het leven ervoor in Nederland met de zomervakantie voor de deur?

Hier in Afrika is het even wat minder, althans ik ben al bijna drie weken ziek. Hoogstwaarschijnlijk heb ik Pfeiffer; ik hoop dat ik er niet al te lang zoet mee ben. Is namelijk niet echt een feestje om hier ziek te zijn, weinig mogelijkheden en afleiding; inmiddels kan ik elk hoekje van mijn kamertje wel dromen. Probeer zoveel mogelijk te doen voor het onderzoek, maar dat valt nog niet mee.

De laatste weekenden ben ik er wel steeds even tussenuit geweest, voor wat afleiding en ontspanning. Zo zijn we langs de theevelden geweest. Hebben we even een nachtje gekampeerd in een wildpark; daar veel krokodillen, nijlpaarden en olifanten gezien. En afgelopen weekend als een kadaver aan het lake Malawi gelegen, was erg ontspannen, we waren namelijk de enige gasten.

Wel weer bijzondere taferelen al rijdend richting het meer. Dorpjes waar mensen in niet meer dan een hoopje klei met een rieten dakje wonen, kinderen met oedeembuikjes ( je kent het wel het beeld van de Unicef reclames) , onze auto die over de stoffige wegen voorbijkomt en door sommige kinderen wordt bekeken alsof er één of andere UFO door het landschap schiet, kids die ratten op een satéprikkertje verkopen en dorpslui die aan het vissen zijn geslagen met de muskietennetten, die ze van de VN hadden gehad. Zo ben je elk tripje weer wat bijzondere ervaringen rijker.

Inmiddels heb ik ook geen handdoek meer over en moet ik het tot 1 oktober doen met één korte broek, aangezien een paar weken terug de waslijn en de keuken weer eens waren geplunderd.

Volgend weekend moeten we Malawi uit, aangezien ons visum verloopt. Dan gaan we eens in Mozambique kijken.

Heb nog wat nieuwe foto’s geplaatst voor de liefhebber.

Groeten,

Anne

• 02 Juli 2007 - 10:44

Pieter:

He Anne,

Klote zeg dat je waarschijnlijk Pfeifer hebt. Hopelijk valt het nog enigzins mee. Wij gaan volgende week aan het Open toernooi beginnen met hopelijk een beetje lekker weer!

Suc6 en sterkte de komende tijd!

gr Pieter

• 02 Juli 2007 - 11:11

Luuk:

Mooie plaatjes van de omgeving daar.

Beterschap!

Luuk

• 02 Juli 2007 - 14:29

Wout:

Anne!! Wat een ellende om daar ziek te zijn he, echt klote voor je man. Je verhalen verder klinken echt heel erg goed moet ik zeggen, leuke mails van je. Erg mooie foto's ook. Echt gaaf om even helemaal weg uit nederland te zijn (al denk je daar op het moment waarschijnlijk even anders over). Totaal andere wereld, mooi om te horen hoe je je daarin begeeft en het, naast dat ziek zijn nu, erg goed gaat. Zuid-Amerika trekt me voor mijn gevoel nog steeds meer, maar ik moet zeggen dat je verhalen me wel erg aanspreken. Maar goed, ik heb nog even om na te denken natuurlijk, wie weet.

Hier mis je niet zo veel denk ik, behalve de extreem vette medico party's natuurlijk, laatst weer in plan-c!!! verder net klaar met mijn keuzeonderwijs, cardiovasculaire aandoeningen. heb jij ook gedaan toch in je 2e jaar? leuke maand, wel erg druk. veel goeie docenten, vooral koudstaal en klootwijk. deze week nog even de jaartoets en dan 8 weken vrij, heerlijk. 2 weekjes zuid-frankrijk en eind augustus nog 10 dagen weg, of frankrijk of hongarije. misschien nog paar dagen zeilen en dan mogen we weer beginnen.

hee, het allerbeste toegewenst jongen, hopelijk ben je er gauw van af en kan je weer een beetje genieten en dat onderzoek afmaken, want hier word je natuurlijk niet vrolijk van! sterkte!

Wout

• 02 Juli 2007 - 14:56

Arlette:

Hee Anne!

Wat naar zeg, dat je ziek bent! Ik hoorde het al van Thomas. Hopelijk voel je je snel ietsje beter.. Het is al niet prettig om hier Pfeiffer te hebben, laat staan in het midden van Afrika. Moeten we misschien ook wat korte broeken naar je opsturen? Eentje is wel weinig he?

Hier gaat alles goed hoor, we wachten nog steeds op onze nieuwe huisgenote, die komt waarschijnlijk pas volgende maand. Verder is het huis zo nu en dan wat leger door vakanties e.d. Kirsten is officieel afgestudeerd afgelopen vrijdag, dus we hadden weer een mooi feestje.

Overigens wel echt hele mooie foto's. Ik zie al wel exemplaren die uitvergroot in je kamer kunnen hangen.

Beterschap, xxx Arlet

• 02 Juli 2007 - 15:09

Rachel:

Hey broer!
    Goed om wat van je te horen! Wat vervelend dat je ziek bent! Ben je al een tweede keer gestest? (Ondanks die ratten wel een mooie foto!) We beginnen je nu wel al een beetje te missen hier hoor! Maar hier mis je niet zoveel, 't is nog steeds herfst. :) Verder gaat het hier zn gangetje. Bijna vakantie! Afgelopen weekend naar concert at sea geweest, ondanks de stortregen en mn doorweekte kleding een erg geslaagd concert! En met Thijs gaat t ook prima, dus ik vermaak me wel!
    Heel veel plezier in Mozambique!
    kus Rachel

• 02 Juli 2007 - 19:11

Robert:

Hé mazungu,

Jij bent je toch niet aan het drukken. Alle gekheid op een stokkie ik vind het wel vervelend voor je. En als je effe in de put zit stuur gewoon een mailtje wij helpen je wel uit die malèse.
    O ja, als die laatste korte broek ook nog gestolen wordt heb ik nog wel zo'n voor kokertje voor je "zakie"!!!

• 02 Juli 2007 - 20:54

Thomas:

Hey Aad,

Je neemt dat 'back to basic' wel heel serieus he? Nee alle gekkigheid op een stokje, wat enorm kut dat je ziek bent. Ik hoop dat je een beetje afleiding hebt.
    Leuk dat je af en toe een verhaaltje schrijft, jaloersmakende foto's ook.
    Hier verder alles ok. Roeien loopt op z'n einde, Engeland was top. Net keuze onderwijs transplantatie afgerond, levertransplantatietje meegepakt, geweldig. Over 2 weken naar Cyprus en over 4 weken naar Venetië en Toscane.

Als je nou wat spulletjes nodig hebt (b(r)oeken, andere kleren etc.), kunnen we je wel een overlevingspakketje opsturen? Ik hoor het wel.
    Beterschap, succes met je onderzoek en ik spreek je snel (skype)!

Thomas

PS Het coopvaert-appartement was niets op aan te merken. Het is een prachtig appartement met geweldig uitzicht. Worden we buren.

• 03 Juli 2007 - 10:19

Thijs:

Hee knul, balen van je ziekheid, houd even vol zou ik zeggen! Je moet toch maar eens kijken of je van riet wat leuke broekjes kan maken, ff echt integreren! Veel succes!

• 03 Juli 2007 - 14:09

Thea Verkade:

Geniet van je verslagen. Hou je haaks.
    gr. Thea

• 04 Juli 2007 - 12:24

Jorien:

Hey broertje,

Naar, ziek daar! Ben je nog wel een beetje mobiel? En gaat het lukken om in Mozambique te belanden? Succes! Las in elk geval dat je humor er nog in zit! Mooi :)..

En dan die broek, onhandig, maar eentje, maar je kan nu vast goed wassen ;), en je hebt hoop ik nog wel een pyama en ondergoed? :)Succes in elk geval met alles!

Nou zoals Rachel al vertelde, het is hier echt een soort herfst, erg nat... en tegelijk is mijn zomervakantie begonnen afgelopen weekend. Ben nu bezig met vakantieplannen uitstippelen; eerst geld verzamelen in de bediening, dan met pa, ma en Job mee fietsen in Noord Italie en verder genieten van even geen deadlines!

Hey, maar mooie foto's. En leuk om wat van je te horen, al geven pa en ma ook steeds weer enthousiast door, hoe het met je gaat; ja die leven met je mee.. :), en de rest ook!

Nou, beterschap!
    Kus Jorien

• 06 Juli 2007 - 09:27

Mark:

Hey Anne,
    wat een pech dat je nu ziek bent, hopen dat je snel beter bent! De foto's zijn overigens hardstikke mooi, zo'n rattensate moeten ze bij java house ook maar eens op de menukaart zetten. Geen handdoek en 1 korte broek klinkt wel wat mager niet? Moet ik je tennistenue opsturen :D?
    Alles gaat hier zijn gangetje, alhoewel het Nederlandse echt helemaal nergens op slaat, gelukkig vertrek ik donderdag richting Spanje!

Nou beterschap, adios!

• 06 Juli 2007 - 09:28

Mark:

*Nederlandse weer

• 07 Juli 2007 - 17:37

Jan En Joan:

Hallo Anne,

Ik wil je toch even vertellen dat wij genieten van je verhalen en foto's. Het is wel een hele ervaring. Jammer dat je nu ziek bent, maar jou kennende sla je je er wel doorheen.
    Veel plezier verder, beterschap en succes verder met je onderzoek.
    Je buurtjes.