Dagelijkse bezigheden

Door: anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

24 Mei 2007 | Malawi, Blantyre

Hallo allemaal,

Bedankt voor alle reacties, leuk dat er zo veel mensen gereageerd hebben, dat doet me zeker goed.

De laatste weken vliegen voorbij, het vakantiegevoel is echter wel min of meer verdwenen, gelukkig komt dat elk weekend wel weer terug.

Doordeweeks ben ik in principe fulltime bezig met het onderzoek naar de risicofactoren van anemie. Ik vervolg de patiënten op de female ward en de TB ward, Michiel neemt de male ward en de private ward voor zijn rekening. In de private ward kun je voor nog geen euro terecht, om zodoende de gewone wards, die gratis zijn, te ontlopen. Dat wil je als patiënt ook wel, alleen zijn die paar dubbeltjes voor bijna iedereen te veel gevraagd. Het vervolgen van een patiënt (nadat we die gezien en geïncludeerd hebben) valt wel tegen aangezien patiëntendossiers, bloeduitslagen en zelfs patiënten als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. Logistiek is het dus een heel geregel. Daarnaast doen we ook nog een kwaliteitscontrole van het lab. Omdat we daar al onze labresultaten vandaan halen, willen we wel zeker weten dat we juiste uitslagen krijgen. Dit is eigenlijk al een onderzoek op zich, en kost daarom aardig wat extra tijd, maar wel interessant en de voorlopige resultaten kunnen wel eens een belangrijke verandering teweeg brengen in het ziekenhuis beleid, dus het is wel de moeite waard.

In het weekend ontloop ik de dagelijkse sleur en dat lukt heel aardig. Dat is ook niet zo heel moeilijk, want hier in de omgeving kun je het ene mooie tripje na het andere maken. Het landschap is erg gevarieerd uiteenlopend van bergen, waar je ’s avonds moet warmen bij het vuur, tot aan eindeloze vlaktes, waar het overdag in de zon niet te hachelen is. Zo ben ik een weekendje met een grote groep weer naar het lake Malawi geweest, een weekend naar het surrealistische aandoende Zomba plateau geweest (aangezien het meer op een Noors landschap leek, ook al ben ik daar nooit geweest) en ben ik op een aantal safari’s geweest. Afgelopen weekend naar Liwonde National Park geweest, wat werkelijk prachtig was. Bij zonsondergang een tocht gemaakt in een uitgebouwde open jeep, waarin onder andere olifanten op ons pad kwamen. Wat een beesten zijn dat in het wild, zeker als ze het niet zo naar hun zin hebben. Dreigend, met veel geluid en aan bomen schuddend zorgden ze ervoor dat de auto terug moest. Was al met al indrukwekkend. Na een nacht in een tentje in het park de volgende ochtend een boottripje gemaakt over de Shire river, wat wederom zeker de moeite waard was, wat nijlpaarden gespot, helaas geen krokodillen gezien.

Verder zijn de avonden hier buiten het weekend om wel redelijk saai (zeker als de stroom uitvalt, wat om de dag is), het komt min of meer neer op een boekje lezen en niet al te laat naar bed te gaan, dan mis ik de tennisavondjes wel. Gisteravond nog wel in een bar de champions league finale gezien, dat was dus wel leuk, ze zijn hier aardig fanatiek als het om voetbal gaat, met name als het over engelse clubs gaat. Op straat kijk ik van de dingen, die in de eerste weken gek waren niet meer op. Je raakt eraan gewend dat mensen je op straat aanspreken met boss, dat blijft wel vervelend, zeker als het zinnetje ” I’m hungry” erachteraan komt. Dan wordt je er constant op gewezen dat je een rijke westerling bent. Verder voor de tennissers raak ik hier geen racket aan, wel doe ik af en toe aan hardlopen en zwemmen. En tot slot is het wel leuk om te melden dat ook hier de TPG post goed vertegenwoordigd is. Een mooi stukje ontwikkelingswerk heeft ervoor gezorgd dat menigeen hier in het rood-grijs loopt met TPG POST erop. Het lijkt zelfs wel of mensen het hier hip vinden.

Ik heb ook nog een paar fotootjes geplaatst voor een sfeerimpressie. Graag hoor ik hoe het jullie allemaal vergaat.

Groeten,

Anne

• 24 Mei 2007 - 10:40

Pieter:

He Anne, Hier alles uitstekend. Op dit moment is het lekker weer! Ik ben druk bezig met het afronden van mijn studie. Volgende week kunnen we kampioen worden en dan spelen we volgend jaar Hoofdklasse.
    Ik hou je site in de gaten voor nieuwe verhalen. Veel Plezier nog!

gr Pieter

• 24 Mei 2007 - 11:03

Federer:

Anne , het zal je deugd doen dat een ieder al aardig het clublied kan meezingen. Afgelopen weekend Zwijndrecht 6 met 5-0 verpletterd, kampioenschap zit er niet meer in , Co Adriaanse is in the picture om dit lastige team weer op de rails te krijgen.Doe Wayne Ferreira de groeten. Bij Oudelande word ik ook aangeroepen met boss, stukje respect voor de topper. Houd je haaks en veel (werk)plezier, Rolf

• 24 Mei 2007 - 11:27

Marc:

Hey Anne, goed te om te lezen dat je jezelf staande kan houden daar en dat je ook nog kan genieten van alle mooie dingen van Afrika. Hier gaat alles naar wens en hebben we het erg druk met Tom. De competitie heeft nog niet gebracht wat werd verwacht, maar goed volgend jaar beter. Hou ons op de hoogte van je avonturen en tot snel weer.

• 24 Mei 2007 - 14:34

Arlette:

Hee Anne!
    Wat een prachtige foto's zeg! En wat een verhalen heb je te vertellen. Lukt het daar eigenlijk om vrienden te worden met de lokale bevolking? Of is dat nog erg lastig? Hier alles prima, vanaf volgende week komt hier Petra wonen, een 18-jarige psychologiestudente. Ik denk dat je haar wel aardig zult vinden! De hospiteerborrel was in ieder geval geslaagd. Je weet ook al dat Judith een huis heeft gevonden? Veel veranderingen dus in ons huisje. Verder weinig nieuws, geniet van je tijd daar en hou ons op de hoogte! X Arlette

• 24 Mei 2007 - 16:34

Rachel:

He broertje! mooie foto's! Die camera toch niet voor niets meegesjouwd. Hoe was het feestje?
    Hier gaat het prima, de hele dag in de zon gestudeerd en morgen tentamen. Ben afgelopen weekend heel stuk wezen wielrennen met job en pa (record rachel 43,5 km/uur en job 51 km/uur), maar verder niet te veel gedaan. Ik ga nu nog even van de laatste zonnestraaltjes genieten. Hoop snel weer van je te horen! groetjes aan Michiel en die utrechters. kus Rachel

• 24 Mei 2007 - 17:37

Jan Onink.:

Hoi Anne ben jij fulltime bezig met onderzoek naar Anemie? Wie is dat eigenlijk. Nu even alle gekheid op een stokje.Je ben wel goed bezig daar en die fotos van die wilde beesten mooi hoor Wij hadden pas nog een ontsnapte gorilla in blijdorp ook spannend Met tennis gaat het super wij zijn zo goed als kampioen Ik wens je het beste en tot je volgende bericht

• 24 Mei 2007 - 20:07

Hans De Jong:

Hio Anne,
    Hier even een berichtje van hansie niet op vakantie. Leuk ff wat van je te lezen. Ik begrijp uit je verhaal dat het niet allen werken is daar. Ik was vorige week een paar dagen in India. Net als Afrika een heel ander werelddeel. Ik kan me voorstellen hoe je daar voelt tussen al die zwarte mensen. Ben je al aan de schijterij geweest. Heb heel de week last gehad. Maar goed het gaat niet om mij maar om jou. Hou je haaks daar en voor mij hoef je niet te vrezen ik heb al ander half jaar geen racket aangeraakt.

Gr hans

• 24 Mei 2007 - 23:48

Johnny:

Heeeeeeee anneeeeeeee ben net thuis getennist en gepokerd en wat denk je alles is voor bassie haha alles goed daar in donker afrika.
    En rood grijs staat jou ook goed nou cortez gaat slapen het is nu 01.45 mot morgen vroeg werken, boodschappen doen haha lekker weekend nou kiek uet en doe dear de groeten.

Afz Cortez

• 25 Mei 2007 - 06:27

Mark:

Hey Anne! Leuk wat van je te horen, zo te lezen verveel je je niet daar. Moet ook prachtig zijn om die dieren in het wild te mogen aanschouwen. Wat de competitie betreft zullen we op plek 2 eindigen met 1 verloren confrontatie, het kampioenschap bewaren we voor volgend jaar. Voor de rest druk bezig met mijn scriptie en voorlopig ligt dat op schema.
    Nog veel succes met je onderzoek en geniet er van!

Groeten Mark

• 25 Mei 2007 - 08:45

Steven Nieuwenhuisen:

• 25 Mei 2007 - 15:13

Roderick:

he gozer leuk weer wat te vernemen van je.doe lekker veel ervaring op daar dat is goed voor je en voor mij ook want als ik later hulp behoevend ben kan jij mij mooi verzorgen en bijstaan.haha.
    wij gaan voor de dagelijkse sleur te doorbreken naar de baan en zeggen dan; he ari ik heb dorst;dus dat komt een beetje overheen met jouw ervaringen.
    nou vriend tot horens ennuh doe je best.
    gr.rood

• 26 Mei 2007 - 15:24

Steven Nieuwenhuisen:

Heej Gozert, hier alles uitstekend. Zo te lezen verveel je je niet daar. Moet ook prachtig zijn om die dieren in het wild te mogen aanschouwen. Lukt het daar eigenlijk om vrienden te worden met de lokale bevolking? Of is dat nog erg lastig?

• 27 Mei 2007 - 10:27

Kees:

Hey Anne,

Als ik het goed begrijp ben je dus voornamelijk met females bezig. Je gaat dus gewoon door waar je hier mee bezig was.
    Zoals je van Jan al had vernomen zijn we bijna kampioen en heb ik Rood verslagen in de ladder(baalde hij goed van)maar ja, shit happens.
    Mooie foto's trouwens.

Mooie foto's trouwens.
    Veel succes verder en tot mails

• 28 Mei 2007 - 09:51

Thijs:

Haai Anne, ik heb je site ontdekt, ziet er gaaf uit allemaal, doe je goed! Ik ben net terug gekomen van mijn reis, was echt top! Of Afrika wat voor mij is weet ik niet, maar volgens mij red jij je daar wel. Ik ga maar weer eens beginnen met sporten, ik heb alleen maar een keu aangeraakt geloof ik, das niet echt een conditieverbeteraar (altijd bier erbij he) Oke veel plezier verder!

• 28 Mei 2007 - 13:03

Robert:

Héé boss,
    Sinds ik iedereen verslaat met pokeren zeggen ze dat ook tegen mij, haha. Het wendt wel jo !!! En hier hebben ze geen honger maar dorst.
    Ik leen je tennismaat (Marcel)effe voor het opentoernooi. Dus als ik jou was zou ik daar toch ook maar snel beginnen met tennissen anders lig je er hier zo uit.

Hou ons op de hoogte.

• 31 Mei 2007 - 16:07

Matthijs :

Yo Boss I'm always hungry?!
    Klinkt goed. Jullie worden ook al flink opgeslokt door het onderzoek lees ik. Die Zambianen werken zelfs op zaterdagochtend dus dat beteknt wij ook! Maaruh wat betreft die TPG shirtjes, die kunnen ze goedkoop kopen bij een tweedehandsklerenwinkel.Ik heb ze ook in Livingstone gespot. En ze zijn zeker hip in hun ogen! Doe Michiel de groeten en ga zo door. Adios Matthijs

• 04 Juni 2007 - 08:15

Marcel:

Leuk dat je een berichtje stuurde. Uiteindelijk hebben we 4-1 gewonnen (met weer een nederlaag van mij), wat resulteerde in een tweede plaats. Gelukkig maakte het afsluitende feest alles meer dan goed.

Groeten,

Marcel